torsdag den 25. april 2013

Blomster, spray og København

De vokser og bliver så store! Mine blomster er kommet udendørs og har nu klaret 3 nætter i Guds fri natur. De skal nok blive til noget! Selvom jeg synes, jeg havde sået mange frø, mangler jeg stadig at plante noget i 1½ trækasse. Måske jeg bare supplerer lidt op med hvad der allerede er, men uden forspiring, så jeg kan strække blomstringstiden lidt. Lidt smart er man vel ;-)

Jeg har døjet noget så frygteligt med mundtørhed. Det er en bivirkning af min medicin. Den anden dag var jeg på apoteket, og den søde apoteker spurgte mig, om jeg havde nogle bivirkninger. Da jeg nævnte mundtørhed, havde hun flere produkter mod det. Det anede jeg ikke fandtes! Jeg tog derfra med en spray, som er ganske fantastisk!! Fra at drikke op mod 4 liter væske om dagen, er jeg nu nede på et normalt niveau ved at spraye et par gange om dagen. Vildt, ik'?! Jeg synes næsten, jeg har fået mit liv tilbage. Ikke alle turene til vandhanen og lidt efter toilettet. Ikke planlægning af væskeindtag i fht. aktiviteter uden et toilet i nærheden - fx indkøb, en længere køretur eller en tur på loppemarked. Ikke en overdreven og uudholdelig tørstfølelse, som ikke kunne slukkes med rent vand hver gang. Hvor er jeg dog egentlig træt af vand! Det kan der heldigvis blive lavet om på nu.

I morgen tager jeg til København. Jeg skal besøge min søster. Det er længe siden, vi har været sammen bare os to, så det glæder vi os begge til. Vi skal bare nyde, slappe af og slentre rundt i København og måske få et par drinks eller tre. Jeg er hjemme igen søndag eftermiddag, og så er vi klar til en helt ny og normal uge. Skønt, at regeringen har grebet ind. Om det er det rigtige indgreb er en helt anden sag!

God St. Bededagsferie derude :-)

søndag den 21. april 2013

Endelig!

Ahh! Jeg er ikke så træt længere. Endelig! Jeg er ved at have vænnet mig til den nye hverdag med lockout både her og der. Det var godt nok en hård omgang! Sjældent har jeg været så gennemtræt som i de sidste par uger. Jeg er gået tidligt i seng og har sovet som en sten natten igennem for så også at have svært ved at komme op. Nogle dage gik der en time, inden jeg kom op, hvilket ikke gavnede resten af familien, som så skulle høre på mig have travlt :-/

Ærteblomster
 
Mine sommerblomster spirer så fint, og i morgen kommer de ud i den store verden. Selv persillen har spiret. Den skulle bare have et par ekstra dage til at komme i omdrejninger. Jeg planter dem i krukker og kasser, både på jorden, på vores lille havebord og nogle hængende. Vores baggård er ikke særlig spændende, men i år får den hele armen. Jeg har endda overvejet kunstigt græs, men det er nok alligevel at gå over the top ;-)

tirsdag den 16. april 2013

Dybt suk!

Jeg er træt!

Træt af min lockout'ede hverdag - både på arbejde og hjemme er lockout'en en væsentlig faktor.
Træt af at være omringet af alt for mange børn og kollegaer i et for lille rum.
Træt af oprydning og vasketøj.
Træt af at tage så meget medicin.
Træt af at være sove-træt hele tiden.
Træt af at være tørstig hele tiden.
Træt af at være sur og negativ - sgu!

Tja, det var bare det!

Hej!

søndag den 14. april 2013

Siden sidst

Nogle dage er gået siden sidst. Jeg har sovet! Mit overskud var slidt helt ned. Jeg meldte mig syg og brugte dagene på at sove. Det har hjulpet, og jeg føler mig ok igen. Dog et lille skridt ned af humørstigen, men jeg satser på at være stærkest denne gang!

I dag har jeg været til årets første loppemarked. Udendørs og megakoldt. Men det glemmer man heldigvis, når der er så meget at kigge på ;-) Jeg fandt en jakke til begge pigerne fra NoaNoa og en krukke til mig selv. Den er allerede i brug som skjuler til vores rosmarin.


Gode ting siden sidst: Jeg har set en hel film uden at falde i søvn. Alle mine "forspire-ting" er spiret undtagen persille. Jeg lyttede til min krop og meldte mig syg.

Mindre gode ting siden sidst: Jeg spiser for mange søde ting og drikker for meget sodavand (bivirkning af medicin er en næsten ustoppelig tørst).

tirsdag den 9. april 2013

Jeg savner mig hverdag!!

Jeg er trist. Har lyst til at gemme mig under dynen. Jeg kan ikke overskue resten af eftermiddagen med mine to piger. Lige nu spiller de og er gode venner. Mindste er lige kommet hjem fra ferie. Farmor fulgte hende hjem og er allerede taget afsted igen.

Jeg tror, lockouten har gjort sit indtog i mit sind. Unormalt arbejdssted, nye og færre kollegaer, nye rutiner, hvad gør vi med Ældste osv. Jeg har kørt mit overskud af i forsøget på at holde ud. Nu kan jeg ikke mere. Jeg glæder mig til i morgen, hvor jeg har sygemeldt mig og derfor kan sove hele dagen. Blive fyldt op igen. Hvis altså Manden kan have Ældste med på arbejde ... skide lockout!

Jeg vil have min hverdag tilbage!!

søndag den 7. april 2013

Jeg ryster lidt bare ved tanken

Snart skal jeg flyve. Helt alene. For første gang nogensinde. Jeg er lidt nervøs. Jeg hader sådan noget. Jeg drømte om lufthavnen i nat. Det var ikke en god drøm ... Jeg bryder mig ikke om at være "på." Jeg vil helst have nogen at støtte mig til. Denne gang føler jeg mig allerede helt alene, og hvis noget ikke går glat, kunne jeg godt begynde at græde. Altså sådan føler jeg det lige nu.

Jeg skal bare til København. Ikke noget vildt. For nogen ... På hjemturen skal jeg følges. Heldigvis kunne jeg time min afgang med min svigerinde. Kunne kysse hende i bare ekstase over ikke at skulle gentage Palle alene i Verden i flyet!

Men det positive er jo, at jeg ser frygten i øjnene. Jeg gør det sgu. Jeg har lige bestilt OG betalt billetten. Ingen vej tilbage, men den er heller ikke nødvendig, vel ;-) 

Hej, jeg er mig, og jeg er tryghedsnarkoman ;-)

lørdag den 6. april 2013

En stædig splint og et spil Børnescrabble

Fredagen bød på meget tidlig afhentning af pigerne. Hjem til en længe ventet weekend! Film og popcorn - men desværre også en 1 cm lang splint boret så langt ind i Ældstes hæl, at hælen måtte blødgøres ad to omgange, før vi kunne komme ind til den lille satan. Jeg overvejede virkelig, hvad planen skulle være, hvis det ikke kunne lade sig gøre. Men det kunne det heldigvis!
Senere måtte jeg overlade pigerne til Manden og begive mig mod min brors hus. De skulle i byen, og jeg skulle passe børnene. Sikke en hyggelig aften med putning med niecen på sofaen, imens nevøen sov trygt og tungt.

I dag har vi afleveret Mindste til bedsterne. Hun skal feriere lidt. Hun har glædet sig længe og var klar i god tid i dag. Først en tur på café og bagefter en længere bustur. Hun så så glad og stolt ud, da hun gik mod bussen med farmor i hånden. De skal nok få nogle gode dage!


Ældste og jeg har spillet Børnescrabble. Et spil, jeg har købt på loppemarked, og som vakte lykke med det samme. Jeg har dog forsømt det pga. manglende overskud, men i dag skulle det være. Vi skulle have både saft og bamser med, så det kunne ligne billedet på æsken ;-)

God weekend!

torsdag den 4. april 2013

Plus og minus

Gode ting i dag:
Yoghurt med skyr iblandet smager godt med müsli på
Ingen frost på forruden i morges
Fuglefløjt på gåturen efter pigerne i dag
Det tager INGEN tid at stryge perleplader lavet af miniperler
Sko og ikke støvler

Mindre gode ting:
Træls arbejdsdag med (eller rettere uden) lockoutede kollegaer
Jeg spiste for meget chokolade, da jeg kom hjem
Vred om på samme fod som sidst jeg hentede pigerne til fods
Manden kommer først hjem, når pigerne skal puttes

onsdag den 3. april 2013

Klargøring af sommerens buketter

Vi har startet et nyt projekt, Ældste og jeg. Øreringe. Lavet af HAMA-miniperler. De er godt nok små! Ældste ville lave en ugle, men den blev for stor, så den bliver til en halskæde eller et billede. Jeg lavede et par hjerter til hende, og så et par små ugler. Hun fik huller i ørene i efteråret og synes, at øreringe, der hænger, er det fedeste. Jeg har på fornemmelsen, at hun bliver storproducent ...

Ældstes perleugle

I dag har jeg gjort klar til sommerens blomster. Jeg har sat frø til spiring og glæder mig til at se, hvad der sker. Jeg har sået mamelukærme, bondepigens slør, ærteblomster, en blomsterblanding og så persille og dild. Jeg har også sået hirse, mest på forsøgsbasis, da vi har undulater. Det kunne være lidt sjovt at servere hjemmedyrkede hirsekolber for dem!

Gode ting i dag: Solskin, såning af sommerblomster og en hyggelig eftermiddag kun mig og Mindste :-)

mandag den 1. april 2013

Påskeferie

Så er påskeferien næsten slut. Jeg har haft pigerne med til mine forældre hele ugen, hvor mine søskende også har været. Min bror havde sin familie med, så der har været leg og spas dagen lang. Vi har pustet æg og farvet dem med løgskaller - nærmest et mirakel, hvis der skulle tolkes lidt på pigernes hvin under udpakningen - bagt cupcakes en masse og ikke mindst pyntet dem, leget gemmeleg, luftet morfars hund, spist guf, spillet spil, ledt efter påskeæg i haven, været i hallen på morfars arbejde (han er jo ikke lock outed endnu), og glædet os til at komme hjem far/Manden igen.

Min mors hjemmebagte bolle med hjemmelavet appelsinmarmelade = :-)
 
 
Jeg har nydt, at andre har taget lidt over og været sammen med pigerne. Jeg har ladet op og fået fyldt overskuddet op igen. Hjemme har Manden har været på arbejde og haft et par venner på besøg. Dagen efter nød han vist at kunne sove længe helt i fred og ro ;-)
 
Billedlotteri fra da jeg var barn
 
Halgulv

 
I dag skal der vaskes tøj og ryddes op, så vi er klar til en ny uge. En uge med 1 års-tjek til bilen, lock out på mit arbejde (jeg er dog ikke ramt), Ældste med på arbejde pga. lock out på skolen og årets sidste håndboldtræning til begge piger.

Første hold cupcakes fra pigerne og deres moster