søndag den 22. december 2013

Så oprandt dagen!

Endelig skete det! Alle gaver er købt, taskerne er næsten pakkede og pigerne kan ikke vente. Vi kører på juleferie i dag. Vi skal fejre julen hos mine svigerforældre, og selvom det er en anderledes jul end jeg er vant til, plejer det at være hyggeligt.

Nu er det nu!

God jul til alle jer derude :-)

søndag den 15. december 2013

Sådan gik den weekend!

Søsterbesøg - alt for længe siden!
Fødselsdagsgæster, som lyste op ved synet af en god gammeldags kagemand med slik på.
Rødvin og god film.
Julekalender.
Planlægning af næste uge; hvem henter børn og hvem køber julegaver?
Oprydning + hovedrengøring på badeværelset.
Følge med i nedbrændingen af kalenderlyset.
Gode grin og mange kram.
Normal nattesøvn.
Portvin - uhm!
Vasketøj blev ordnet og lagt på plads.

Nu venter én eneste uge, før vi kan holde juleferie :-)

onsdag den 11. december 2013

Hey ;-)

Hey!

Hvem så den komme?? Jeg har købt hele 2 julegaver i dag. En hel dag før planlagt :-) Jeg trodsede træthed, træt Mindste, menneskehoben og de manglende gaveideer og begav mig ud i det Fandens-skabte City Syd, vi har her i byen. Jeg koncentrerede mig om Mindste, om at tænke kreativt i fht. gaver og om at holde tiden, da Ældste ikke havde fået nøglen med i dag. Jeg var nok blevet upopulær, hvis hun skulle sidde på trappestenen ;-) Vi kom rundt til de relevante butikker og undgik heldigvis de værste køer. Gaverne sprang næsten op i mine hænder, så det tog ikke specielt lang tid eller mange overvejelser at købe dem og komme hjemad igen.

Så hep hep til mig selv. Jeg overvandt mig selv og mod mine egne svære odds, lykkedes missionen. Jeg havde ikke sat antal på de købte gaver, men bare det at komme i gang, gør en kæmpe forskel i mit hoved. Nu er bakken ikke så uoverskuelig at komme over. Det er egentlig ikke, fordi jeg stresser over det - det fylder forbavsende lidt - men det rumsterer i hovedet alligevel.

Og i morgen skal jeg på den igen :-)

PS
Den oprindelige plan var, at jeg skulle købe en ny voksdug, men det glemte jeg alt om i farten - jeg kan jo ikke det hele ;-)

mandag den 9. december 2013

Indkøb og søvnforvirring

Jeg har endnu ikke købt en eneste julegave. Overhovedet! Næsten heller ikke tænkt en tanke på hvad de forskellige skal have. Men på torsdag efter mit besøg hos psykiateren håber jeg at komme i gang. Jeg må hellere begynde at tænke ... Nogle gaver skal afleveres allerede på lørdag ;-)

Den anden dag var vi til julehygge på skolen. Der blev lavet dekorationer, bagt pebernødder og klippe-klistret. Ikke mindst skulle vi se Mindste i årets skuespil. Hun havde hovedrollen og var selvfølgelig meget stolt. Det gik over al forventning, og de var alle meget tilfredse bagefter. Jeg var en af de nørdede forældre, der optog det på telefonen, så alle bedsterne kan se det. Mindste har nu også nydt at se optagelserne af sig selv et par gange ;-) En super hyggelig dag, hvor jeg også  fik sat ansigt på et par forældre mere.

Og så et emneskifte: Mit søvnmønster er forskruet. Den anden nat sov jeg 12 timer, og i nat var jeg lysvågen i 5 ... Hold nu op, hvor er det irriterende. Jeg har altid haft et godt sovehjerte, men efter jeg er begyndt på medicinen sover jeg virkelig dårligt. Altså i nogle perioder. Jeg sover fint og i tilpas længde for det meste. Nu tager jeg mere beroligende til natten og aldrig har jeg sovet så "løst". Jeg falder i søvn inden kl. 21 og går i seng en time eller to senere (...!), for så at vågne omkring kl. 02 og stort set ikke sove mere den nat. Jeg føler mig ikke specielt træt, men jeg kan sagtens mærke, at kroppen kører i et lavt gear og at overskuddet er lille. Nok om det! Jeg har bare virkelig fundet ud af, hvor basal en god nattesøvn er!

Jeg håber, I er længere med jeres juleindkøb end mig - til gengæld er jeg langt fremme med at spise brændte mandler, brænde lys og se Jul på Slottet :-)


onsdag den 4. december 2013

Et skridt nærmere hver dag

Jeg ved, at julen nærmer sig, når:

Nissepigen kommer forbi, når vi ikke er hjemme og lægger en lille gave til pigerne
Vi læser Hyggen hver aften under tæppet i sofaen
Pigerne laver plan over, hvem der skal puste kalenderlyset ud hvornår
Nisserne kæmper med englene om den sparsomme plads i vinduet
Hele familien ser julekalender sammen
Jeg bestemmer mig for at købe julegaver i god tid og alligevel ikke ordner det før heeelt til sidst
Vi render til juletamtam alle vegne og spiser læssevis af æbleskiver
Det er mørkt udenfor og jeg kan dyrke min trang til at tænde lys over det hele
Pigerne kommer hjem med hjemmelavede gaver i tasken

Uhm, det er en dejlig tid!